Barrie Stevens vraagt om donaties voor theatervoorstelling

Barrie Stevens wil graag met zijn levensverhaal het theater in. De danser, choreograaf en acteur is al bezig met het ontwikkelen van de voorstelling I'm An Artist, maar vraagt vanwege de coronacrisis het publiek om donaties, zo laat hij donderdag weten.

"Ik heb een langgekoesterde wens om mijn levensverhaal naar het toneel te brengen", aldus Stevens, die volgende maand zijn 76e verjaardag viert. In de voorstelling vertelt de danser over zijn leven en zijn carrière. Zo gaat het onder meer over het pad dat hem van Engeland naar Nederland leidde, zijn doorbraak in de jaren zestig dankzij Ja zuster, nee zuster, zijn tijd bij De Soundmixshow en zijn recente succes bij Beter laat dan nooit.

Bij GoFundMe is Stevens een crowdfundingsactie gestart voor zijn voorstelling. Mensen die hem steunen, krijgen van Stevens een uniek kijkje in de wereld van theater en worden uitgenodigd voor de exclusieve try-out. Wanneer het weer mogelijk is, wil de danser met I'm An Artist langs theaters in het land reizen.

Stevens moest vorig jaar al een soortgelijke theatertournee annuleren. De danser zou ook in The Show Must Go On zijn levensverhaal vertellen, maar wegens teleurstellende kaartverkoop werden de optredens afgeblazen.