Barty voor het eerst gebroken, maar verslaat Anisimova

MELBOURNE (ANP) - De Australische tennisster Ashleigh Barty heeft ook haar vierde partij op de Australian Open zonder setverlies gewonnen. De nummer 1 van de wereld versloeg de Amerikaanse Amanda Anisimova met 6-4 6-3. Barty verloor aan het begin van de tweede set voor het eerst dit toernooi een servicebeurt, maar herpakte zich direct.

Anisimova had een ronde eerder titelverdedigster Naomi Osaka uit Japan verslagen. De 20-jarige Amerikaanse was de Australian Open begonnen met een zwaarbevochten zege op de Nederlandse qualifier Arianne Hartono en rekende daarna af met olympisch kampioene Belinda Bencic uit Zwitserland. Anisimova kon haar stunt tegen Osaka geen vervolg geven tegen Barty, van wie ze in 2019 ook al had verloren in de halve finales van Roland Garros.

De Australische plaatste in de eerste set op 3-3 een break en haalde daarmee de set binnen. Aan het begin van de tweede set leverde Barty haar servicebeurt in. Daarmee kwam een einde aan een reeks van 63 gewonnen servicegames, die begon op het voorbereidingstoernooi in Adelaide. Barty werd daar alleen gebroken in haar eerste partij, tegen Cori Gauff.

De aanvoerster van de wereldranglijst raakte niet van slag en brak Anisimova direct terug. Na een tweede break voor Barty op 3-3 was het verzet van Anisimova voorbij. Barty treft in de kwartfinales weer een Amerikaanse, Jessica Pegula. Zij verraste de als vijfde geplaatste Maria Sakkari uit Griekenland: 7-6 (0) 6-3. Barty hoopt de eerste Australische winnares van de Australian Open te worden sinds Chris O'Neil in 1978.