Basic-Fit laat op stoom op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Basic-Fit was vrijdag een opvallende stijger op het Damrak. De uitbater van fitnessscholen deed een dag eerder zijn strategie uit de doeken en kondigde daarbij een groeiversnelling aan. Die kwam op de beurs pas een dag later tot wasdom. Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis stond in de schijnwerpers na cijfers. De tendens op de beursvloeren in Europa was de laatste dag van de week licht negatief, na de opmars van de voorbije dagen.

De AEX-index in Amsterdam sloot de sessie met een min van 0,1 procent op 596,50 punten. De MidKap, met daarin koploper Basic-Fit, kreeg er 0,4 procent bij tot 900,15 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,6 procent achteruit.

Basic-Fit maakte eerder bekend sneller te willen groeien. Het aandeel sloot uiteindelijk met een winst van 5,7 procent. Boskalis won 3,6 procent in de MidKap. De onderneming presteerde in het derde kwartaal naar eigen zeggen veel beter dan in de eerste helft van het jaar. Ook voor de rest van het jaar is Boskalis positief gestemd.