Basketballers Denver Nuggets winnen eerste duel NBA-finale

DENVER (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben de eerste wedstrijd in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA van Miami Heat gewonnen. In de Ball Arena in Denver was de ploeg met 104-93 te sterk. Sterspeler Nikola Jokic toonde opnieuw zijn grote waarde voor het team met 27 punten, 10 rebounds en 14 assists.

De 2,11 meter lange Serviër speelde ook op weg naar het bereiken van de eerste finale een grote rol. "We hebben veel respect voor deze ploeg", zei Jokic na afloop over de Heat. "Maar we wilden vandaag de eerste slag zijn. Ik heb gedaan wat ik moest doen, net als de rest van de ploeg" Ook Jamal Murray was op dreef met 26 punten, 10 assists en 6 rebounds.

De Nuggets hadden in het derde kwart een gat van 24 punten geslagen. Maar de Heat kwamen in het beslissende kwart terug met 11 punten op rij. Het team uit Miami slaagde er niet in de zege van de Nuggets in gevaar te brengen. Bam Adebayo was topscorer bij de Heat met 26 punten. Gabe Vincent voegde er 19 punten aan toe. Sterspeler Jimmy Butler stelde teleur met 13 punten.

Zondag staat in opnieuw Denver de tweede wedstrijd in de best-of-seven series op het programma.