Basketballers Miami Heat verrassen Bucks in play-offs NBA

ORLANDO (ANP) - De basketballers van Miami Heat hebben het eerste duel met Milwaukee Bucks in de play-offs van de NBA gewonnen. De ploeg uit Miami zegevierde in Orlando met 115-104. Inzet van de best-of-sevenserie is een plek in de finale van de oostelijke divisie.

Milwaukee Bucks was de best presterende ploeg uit de reguliere competitie en geldt met de Griekse vedette Giannis Antetokounmpo als favoriet voor de titel. De Bucks versloegen Orlando Magic in de eerste ronde van de play-offs met 4-1, maar ze begonnen de tweede ronde met een nederlaag. Jimmy Butler gooide 40 punten bij elkaar namens Miami Heat, Goran Dragic droeg 27 punten bij aan de winst. Antetokounmpo kwam niet verder dan 18 punten, minder dan zijn teamgenoot Khris Middleton (28) en Brook Lopez (24).

In het westen komt er een zevende wedstrijd tussen Houston Rockets en Oklahoma City Thunder. Het zesde duel ging met 104-100 naar de Thunder, waardoor de stand op 3-3 kwam. Woensdag valt de beslissing in 'Game 7', de winnaar treft Los Angeles Lakers in de halve finales.