Basketballers Warriors verder in play-offs NBA

SAN FRANCISCO (ANP) - De basketballers van Golden State Warriors staan in de finale van de westelijke divisie van de Amerikaanse profcompetitie NBA. De ploeg uit San Francisco won vrijdag in de eigen hal van Memphis Grizzlies (110-96) en besliste daarmee de best-of seven serie: 4-2. Tegen wie het gaat strijden om een plaats in de NBA-finale wordt zondag bekend. Dan treffen Phoenix Suns en Dallas Mavericks elkaar voor hun zevende en beslissende duel.

Klay Thompson was namens Warriors goed voor acht driepunters en een totaal van 30 punten. Stephen Curry schoot zes keer raak van afstand en kwam tot 29 punten.

In de Eastern Conference valt zondag de beslissing over wie het opneemt tegen Miami Heat om een plaats in de eindstrijd van de NBA. Titelverdediger Milwaukee Bucks verloor op eigen terrein van Boston Celtics (95-108) dat daarmee de stand weer gelijk trok: 3-3. Jayson Tatum was met 46 punten de grote man bij de bezoekers. Ook de 44 punten en 20 rebounds van vedette Giannis Antetokounmpo konden de Bucks niet helpen.