Bastiaan Ragas gaat met solovoorstelling theater in

Zanger en musicalster Bastiaan Ragas gaat het komend seizoen met een solovoorstelling het theater in. Lang zal ‘ie leven wordt een openhartige onemanshow met liedjes, conferences en gesprekken met het publiek. Dat heeft de artiest gemeld in een interview op NPO Radio 5.

Ragas zou in eerste instantie pas in de loop van 2021 met de voorstelling gaan toeren. Maar de opzet van één man op een podium maakt Lang zal ‘ie leven ideaal voor de theaters die door de coronaprotocollen vooralsnog maar dertig, en per 1 juli honderd bezoekers mogen ontvangen, vertelde de ster uit musicals als Aida en Drie Musketiers.

"Het wordt een cabareteske voorstelling waarin ik met het publiek in gesprek ga", vertelt Ragas. "Het wordt heel erg één op één, eerlijk en schaamteloos, met liedjes en veel slechte grappen." De rode draad van de voorstelling wordt dat het het beste is om iets van het nu te maken, in plaats van zaken uit te stellen of je uit het veld te laten slaan door tegenslagen. "Het leven is niet altijd zo maakbaar als je zou willen, zoals we inmiddels allemaal zo goed weten."

In december krijgt Lang zal ‘ie leven een speciaal kerstinvulling, belooft Ragas. Het is nog niet duidelijk wanneer de kaartverkoop van start gaat. De Nederlandse zanger zou deze zomer een Duitse tournee doen met zijn oude band Caught in the Act. Maar deze is door de coronapandemie voor onbepaalde tijd uitgesteld.