Bastiaan Ragas schrijft ‘Q&Q-achtige kinderserie’ voor NPO

Acteur en zanger Bastiaan Ragas is voor de NPO een nieuwe kinderserie aan het schrijven. Dat heeft hij donderdag gemeld in een interview op NH Radio.

De 48-jarige alleskunner omschrijft de nieuwe serie als "een soort Q&Q- en De Zevensprong-achtige whodunnit, maar dan voor kinderen. Het wordt een soort Indiana Jones, maar dan toch weer anders." De reeks is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, voegt Ragas er nog aan toe.

Het is niet duidelijk hoe de serie heet, wanneer de opnames plaatsvinden of wanneer het eindresultaat op de NPO te zien moet zijn. De acteur schreef in het verleden een aantal boeken, zoals Maar je krijgt er wel heel veel voor terug, over het vaderschap.

Ragas brak door als zanger in de boyband Caught in the Act en speelde daarna hoofdrollen in succesvolle musicals als Aida en De drie musketiers. Onlangs bracht de zanger voor het eerst in twaalf jaar een nieuwe single uit.

Bastiaan had zijn carrière als zanger op een laag pitje gezet na het overlijden van zijn broer Roef in 2007 omdat hij naar eigen zeggen geen plezier meer beleefde aan het maken van muziek. Tijdens een wereldreis met zijn vrouw Tooske en zijn kinderen vond Ragas het plezier weer terug, vertelde hij eerder. Zijn nieuwe album komt eind 2020 uit.