Batshuayi redt Dortmund tegen Frankfurt

DORTMUND (ANP) - Michy Batshuayi heeft puntenverlies voor Borussia Dortmund voorkomen. De Belgische invaller maakte in de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt twee doelpunten. De laatste viel ver in blessuretijd: 3-2.

Dortmund won door de late zege de strijd om de derde plaats. Het elftal van trainer Peter Stöger heeft nu in de Bundesliga 45 punten. Nummer vier Bayer Leverkusen staat op 44 punten en Frankfurt blijft door het verlies voorlopig op 42 punten steken.

De late overwinning zorgde bij Dortmund voor opluchting. Drie dagen eerder lieten de Duitsers zich in de achtste finales van de Europa League verrassen door Salzburg (1-2).

Tegen Frankfurt nam de thuisploeg in de 12e minuut de leiding door een eigen doelpunt van verdediger Marco Russ. Op aangeven van invaller Jonathan de Guzman maakte Luka Jovic een kwartier voor tijd gelijk. Dankzij Batshuayi, die de bal van dichtbij langs doelman Lukas Hradecky schoof, kwam Borussia in de 77e minuut op voorsprong. Danny Blum, ook ingevallen, bracht in blessuretijd de 2-2 op zijn naam. Het laatste woord was echter aan Batshuayi.

0 Reacties Doe mee met de discussie →