Bayern-coach Flick in shock na bekerdrama

KIEL (ANP) - De afgang van Bayern München woensdagavond laat in het Duitse bekertoernooi kwam keihard aan bij trainer Hansi Flick. "Ik ben in shock. We zijn allemaal heel teleurgesteld", liet hij weten na de nederlaag in de tweede ronde op strafschoppen bij Holstein Kiel. De club uit de tweede Bundesliga maakte in de laatste seconde van de reguliere speeltijd gelijk (2-2), waarna in de verlenging geen beslissing viel. Vanaf elf meter miste alleen Marc Roca namens de onttroonde bekerhouder van 11 meter (6-5).

"Die zeer late gelijkmaker stoort me nog het meeste", verzuchtte Flick. "Hier zijn verder geen excuses voor, we moeten dit maar snel vergeten. We gaan hard trainen en kijken naar de toekomst."

Bayern werd in het seizoen 2000-2001 voor de laatste keer uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi door een club die niet in de Bundesliga uitkwam. Destijds was Magdeburg als vierdeklasser de stuntploeg.

Koploper Bayern verloor afgelopen vrijdag ook al van Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga (3-2). "Nee, we zitten niet in onze beste fase", gaf aanvaller Thomas Müller grif toe. "Deze uitschakeling is een zware domper, die we even zullen moeten verwerken."