Bayern-coach wil Hernández ondanks dreigende celstraf opstellen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Coach Julian Nagelsmann van Bayern München is van plan om voetballer Lucas Hernández gewoon op te stellen in de komende wedstrijd tegen Bayer Leverkusen en in het duel in de Champions League tegen Benfica. De Fransman hangt een gevangenisstraf boven het hoofd wegens het niet naleven van een contactverbod.

"Hij gedraagt zich volgens mij net als anders", zei Nagelsmann. "Hij heeft goed getraind en maakt gewoon deel uit van mijn plannen voor de volgende twee wedstrijden. Als hij fit is, speelt hij."

De 25-jarige Hernández moet zich aanstaande dinsdag in Spanje voor de rechter verantwoorden omdat hij zich niet aan een uitspraak van de rechtbank uit 2017 heeft gehouden. Het contactverbod, met een duur van zes maanden, werd hem en zijn toenmalige vriendin en huidige echtgenote oorspronkelijk opgelegd omdat ze wederzijds gewelddadig waren geweest. Ze werden betrapt toen ze samen naar Spanje terugkeerden na hun huwelijk, maar toen was de termijn van het contactverbod nog niet verstreken. Daardoor wacht hem nu mogelijk een half jaar achter de tralies.