Bayern gaat in gesprek met ‘amateuristische’ Gnabry na uitstapje

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München is niet te spreken over het gedrag van zijn aanvaller Serge Gnabry. Technisch directeur Hasan Salihamidzic vindt het tripje van de 27-jarige Duitser naar Parijs op een vrije dag "amateuristisch". Salihamidzic gaat het hier woensdag met Gnabry over hebben, zei de Bosniër na het 1-1-gelijkspel op eigen veld tegen 1. FC Köln dinsdag.

Gnabry ging zondag naar een mode-evenement in Parijs, twee dagen na de hervatting van de Bundesliga tegen RB Leipzig (1-1). De international postte hier veel foto’s van op sociale media. "Dat is amateuristisch, precies wat Bayern München niet is: ergens rondhangen als je een vrije dag hebt", zei Salihamidzic.

Trainer Julian Nagelsmann had eerder aangegeven het uitstapje van zijn aanvaller niet heel erg te vinden, maar wilde wel een sportieve reactie van Gnabry. Die bleef dinsdag uit. Gnabry werd in de rust van het thuisduel met Köln gewisseld.

Salihamidzic benadrukte dat een nieuwe landstitel voor de regerend kampioen geen zekerheid is. "We moeten ons nu oprichten en beseffen dat de landstitel op het spel staat." Bayern München is nog wel koploper, met 4 punten voorsprong op Leipzig.