Bayern München bevestigt dat spits Lewandowski wil vertrekken

WOLFSBURG (ANP) - Spits Robert Lewandowski wil vertrekken bij Bayern München. Volgens technisch directeur Hasan Salihamidzic heeft de 33-jarige Pool dat in een onderling gesprek laten weten. Het contract van Lewandowski loopt halverwege volgend jaar af en er waren al geruchten dat hij niet tot die tijd bij de Duitse kampioen wil blijven. De topschutter wordt nadrukkelijk in verband gebracht met FC Barcelona.

"Ik heb met ‘Lewa’ gesproken. In dat gesprek liet hij me weten dat hij niet wil ingaan op ons aanbod om zijn contract te verlengen en dat hij de club wil verlaten", zei Salihamidzic bij tv-zender Sky, voorafgaand aan het afsluitende competitieduel met VfL Wolfsburg.

Bayern zal Lewandowski niet zomaar laten gaan, benadrukt de technisch directeur. "Hij zei dat hij iets anders wil gaan doen. Maar ons standpunt is niet veranderd. Feit is dat hij een contract heeft tot 30 juni 2023", aldus Salihamidzic.

Lewandowski maakte deze jaargang wederom meer dan dertig competitietreffers, nadat hij vorig seizoen een Bundesliga-record had gevestigd door 41 keer te scoren in de competitie. Volgens Salihamidzic is er nog niet met andere clubs gesproken over een transfer.