Bayern München gaat nu voor tweede ‘triple’

BERLIJN (ANP) - De landstitel en de Duitse beker zijn binnen, maar de voetballers van Bayern München zijn nog niet verzadigd. Kort na de gewonnen bekerfinale in Berlijn tegen Bayer Leverkusen (4-2) ging het al weer over de Champions League, die volgende maand wordt uitgespeeld. "De 'dubbel' is binnen, maar we hebben grote doelen", zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. "We kunnen nóg een prijs winnen."

Bayern München staat in de Champions League op de drempel van de kwartfinales. De Duitse kampioen won in februari, kort voordat de coronacrisis het Europese voetbal stil legde, in Londen met 3-0 van Chelsea. Als Bayern in de return niet in elkaar stort, zal het als een van de favorieten naar Lissabon gaan voor de eindfase van de Champions League. De ploeg van trainer Hansi Flick verkeert al wekenlang in topvorm.

"We gaan hier met een goed glas op proosten. Als je de 'dubbel' wint, mogen de spelers best even feest vieren", zei Rummenigge tijdens het feest in het hotel in Berlijn. Bayern veroverde in 2013 voor het eerst de 'triple'. Arjen Robben bezorgde de Duitse club met zijn winnende doelpunt in de finale tegen Borussia Dortmund dat seizoen ook de eindzege in de Champions League. "We zijn heel hongerig, we willen alles winnen", zegt middenvelder Leon Goretzka. "Het is fijn om te zien dat iedereen tot de limiet gaat. Op dit moment zie ik zelfs geen limiet voor ons."