Bayern München slaat in eerste helft toe bij Leverkusen: 1-5

LEVERKUSEN (ANP) - Koploper Bayern München heeft in de topper tegen Bayer Leverkusen hard uitgehaald. De titelhouder leidde na een wervelende show bij de rust al met indrukwekkende cijfers: 0-5. Na de pauze deden de bezoekers het rustig aan. Daardoor kon Leverkusen de schade verder beperkt houden: 1-5.

Bayern had in eigen land nog iets goed te maken. De thuiswedstrijd voor het begin van de interlandperiode tegen Eintracht Frankfurt ging begin deze maand verrassend verloren (1-2).

De treffers voor het ontketende Bayern kwamen in de eerste helft op naam van Robert Lewandowski (twee), Serge Gnabry (twee) en Thomas Müller. De laatste drie treffers van de ploeg uit München vielen tussen de 34e en 38e minuut. Na de pauze haalde Patrik Schick voor Leverkusen de nul van het scorebord. Verdediger Mitchel Bakker speelde de hele wedstrijd bij de thuisclub. Ploeggenoot Daley Sinkgraven bleef op de bank.

Elf treffers

Lewandowski bracht zijn competitietotaal in Leverkusen op elf treffers. Daarmee kwam hij weer op gelijke hoogte met Erling Haaland. De Noorse topschutter van Borussia Dortmund scoorde zaterdag eveneens twee keer in de thuiswedstrijd tegen FSV Mainz (3-1).

Op de ranglijst leidt Bayern met 1 punt meer dan Borussia Dortmund. Leverkusen zakte naar de derde plaats, met 3 punten minder dan de koploper.

Primeur

Het was de eerste keer dat Bayern in de Bundesliga de rust van een uitwedstrijd inging met een voorsprong van vijf treffers. Het was de derde keer dat de grootmacht uit München in de eerste helft van een uitwedstrijd vijf keer tot scoren kwam.

Bayern speelt woensdag in de Champions League in Lissabon tegen Benfica.