Bayern München voorzichtig met Lewandowski in jacht op record

GRASSAU (ANP) - Bayern München springt in de slotfase van het seizoen voorzichtig om met Robert Lewandowski, die op jacht is naar het doelpuntenrecord in de Bundesliga van Gerd Müller. De Poolse spits, dit seizoen al goed voor 39 doelpunten in de Duitse voetbalcompetitie, sloeg een groot deel van de training donderdag over. Volgens Bayern heeft Lewandowski, die vijftien doelpunten maakte in zijn laatste acht competitieduels, wat rust nodig.

De 32-jarige Pool heeft nog twee wedstrijden om het record van Müller te evenaren en misschien zelfs wel te verbeteren. De legendarische Duitse spits maakte 40 doelpunten in het seizoen 1971-1972. Bayern München, dat zich vorige week voor het negende jaar op rij verzekerde van de landstitel, speelt zaterdag uit tegen SC Freiburg en sluit de competitie een week later af tegen FC Augsburg.

De ploeg van de vertrekkende trainer Hansi Flick is voor de laatste twee duels op trainingskamp gegaan in Grassau. De organisatie van de Bundesliga eist dat alle clubs in quarantaine verblijven, om te voorkomen dat er in de laatste week van het seizoen nog problemen ontstaan met coronabesmettingen en mogelijke verplaatsingen van wedstrijden.