Bayern-trainer Tuchel positief over Nagelsmann als bondscoach

MÜNCHEN (ANP) - Thomas Tuchel is positief gestemd over de mogelijke aanstelling van Julian Nagelsmann als nieuwe bondscoach van Duitsland.

"Julian heeft kwaliteiten. De DFB heeft besloten om ervoor te gaan, hij heeft besloten om ervoor te gaan. Dus de belangrijkste voorwaarde is er", zei de trainer van Bayern München in aanloop naar de ontmoeting in de Champions League tegen Manchester United van woensdagavond (21.00 uur).

"Er is een beslissing, je kunt vooruitkijken en de dingen vanaf nu positief beïnvloeden. Dan komt alles goed", voegde Tuchel daaraan toe, ook al is de aanstelling van Nagelsmann als opvolger van de ontslagen Hansi Flick nog niet officieel bekendgemaakt.

Principeakkoord

De Duitse krant Bild en later ook voetbalmagazine Kicker wisten dinsdag te melden dat de Duitse voetbalbond DFB een principeakkoord heeft bereikt met de 36-jarige oud-trainer van onder meer Bayern München. Nagelsmann zou een aanstelling krijgen tot en met het EK van 2024, dat in Duitsland wordt gehouden.

De DFB hoopt hem te kunnen presenteren voor de eerstkomende vriendschappelijke interlands; op 14 oktober in Hartford tegen de Verenigde Staten en drie dagen later in Philadelphia tegen Mexico.