Bayern zonder Goretzka en Davies tegen Benfica

LISSABON (ANP/DPA/RTR) - Bayern München neemt het tegen Benfica in de Champions League woensdag op zonder de niet geheel fitte spelers Leon Goretzka en Alphonso Davies. Bayern is lijstaanvoerder in groep E met 6 punten. Benfica heeft 2 punten minder.

Goretzka is volgens Julian Nagelsmann verkouden en de coach wil geen risico lopen dat de voetballer langer uitvalt. Davies heeft volgens de trainer symptomen van vermoeidheid aan zijn bovenbenen en ook daar wordt er geen extra risico genomen.

De Bayern-coach heeft wel gewoon de beschikking over Lucas Hernández. De Fransman verscheen maandag voor een rechtbank in Madrid om te horen dat hij voor zes maanden de gevangenis in moet wegens het negeren van een vonnis uit 2017. Hernández (25) was veroordeeld tot een taakstraf van 31 dagen en een contactverbod van een half jaar na huiselijk geweld tegen zijn vriendin, die inmiddels zijn echtgenote is. De voetballer heeft nog een beroep lopen tegen de straf.

"Hij is een echte professional, heeft goed getraind en zal zeker een goede wedstrijd spelen morgen", zei Nagelsmann. "Hij kan die zaken van elkaar gescheiden houden."