Bayern zonder Müller in topper tegen Dortmund

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München kan zaterdag (18.30 uur) tegen Borussia Dortmund niet beschikken over Thomas Müller. De aanvallende middenvelder is nog niet volledig hersteld na een coronabesmetting, zo zei zijn coach Julian Nagelsmann. Het meedoen van Joshua Kimmich is nog twijfelachtig.

"Beiden hebben geen corona meer, maar Thomas heeft nog steeds wat symptomen en zit daarom niet bij de selectie. Het is te vroeg voor hem om met ons mee af te reizen, want hij is niet 100 procent", aldus Nagelsmann. "Joshua voelt niks meer en zijn waarden zijn hoog. We wachten de laatste training af en kijken wat verstandig is na vijf dagen. Ik neem aan dat hij met ons mee gaat."

Kingsley Coman kan weer meedoen bij Bayern, dat dinsdag in de Champions League met 5-0 wist te winnen van Viktoria Pilsen. "Hij is fit en heeft alle testen doorstaan. Hij is geen kandidaat om te beginnen, maar hij kan 30 of 40 minuten spelen", zei de trainer.

Bayern staat derde in de Bundesliga, Dortmund vierde. Beide ploegen hebben 15 punten, 2 minder dan Union Berlin en Freiburg.