Baz Luhrmann hint op extra lange versie van Elvis-film

Regisseur Baz Luhrmann hoopt in de toekomst een extra lange versie van zijn film Elvis te maken, aangevuld met extra concertbeelden van Elvis door acteur Austin Butler. Dat zegt Luhrmann in gesprek met filmwebsite IndieWire.

Volgens de regisseur ligt er nog vier uur aan extra materiaal op de plank van Austin Butler, die Elvis Presley speelt in de film. "Butler heeft voor de film volledige concerten gezongen, en op een dag wil ik die samenvoegen en uitbrengen", zegt de 60-jarige Luhrmann.

In september zei Luhrmann in een interview met entertainmentwebsite Screen Rant dat hij merkt dat er veel interesse is in een langere versie van Elvis. Naast de concertbeelden zou ook een extra verhaallijn rond een bezoek van Elvis aan de Amerikaanse president Richard Nixon een mogelijkheid zijn in de langere versie van de film, zegt Luhrmann.

De biopic over Elvis Presley verkent het leven en de muziek van Elvis, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn manager. Austin Butler en Tom Hanks spelen de hoofdrollen in de film.