Baz Luhrmann maakt serie van film Australia

Baz Luhrmann verwerkt zijn film Australia (2008) tot een serie. De reeks heet Faraway Downs en zal komende winter te zien zijn via onder meer Disney+, laat de regisseur weten aan Amerikaanse media.

Voor Faraway Downs wordt enkel al opgenomen beeld van Australia gebruikt. De serie krijgt daarnaast een ander einde en een nieuwe soundtrack. Luhrmann vertelde rond de release van de film al dat hij drie verschillende aflopen had opgenomen. Hoeveel afleveringen het worden en welke lengte die hebben is niet bekend. Australia duurt 2 uur en 45 minuten.

De film, met Hugh Jackman en Nicole Kidman in de hoofdrol, werd destijds slecht ontvangen. Luhrmann vindt desondanks dat het veertien jaar later nog niet klaar is. "Er was nog een verhaal te vertellen; een met meerdere lagen."

Australia speelt zich af in 1939 en gaat over een Engelse aristocrate (Kidman) die een ranch erft in Australië. Wanneer veebaronnen proberen haar land af te pakken, werkt ze samen met een veedrijver (Jackman) om haar ranch te beschermen. De twee worden verliefd en zorgen samen voor een jongen, maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog aan.