Bazoer en Buitink geschorst bij Vitesse, Wittek vraagteken

ARNHEM (ANP) - Vitesse-trainer Thomas Letsch zal zijn opstelling voor de thuiswedstrijd zondag tegen Go Ahead Eagles moeten aanpassen. Riechedly Bazoer en Thomas Buitink zijn geschorst en Maximilian Wittek vormt nog een vraagteken. De laatste maakte donderdagavond in de slotfase het doelpunt in de Europese thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (1-0).

Volgens Letsch heeft Wittek fysieke klachten overgehouden aan die wedstrijd. De Duitser speelde een tijdje met pijn verder voordat hij in de 87e minuut werd vervangen. Romaric Yapi is mogelijk zijn vervanger tegen de Eagles.

Vitesse won de laatste drie duels, in alle competities, en volgens Letsch zit zijn ploeg daardoor nu in een 'flow'. De Duitse coach wil het goede gevoel graag zo lang mogelijk vasthouden. Volgens Letsch begint Vitesse eraan te wennen om snel te herstellen van een Europees duel en zich daarna voor te bereiden op het komende duel. "Het blijft een uitdaging, maar iedereen beseft dat de volgende wedstrijd altijd het belangrijkste is. Het duel met Go Ahead Eagles wordt weer heel anders dan de vorige pot. Het gaat om mentale kracht."