BBC kreeg honderden klachten over ‘Britse’ acteur Paul Mescal

De Britse omroep BBC heeft in de afgelopen weken meer dan 600 klachten ontvangen omdat in een uitzending een fout werd gemaakt over de nationaliteit van acteur Paul Mescal. Mescal werd een Brit genoemd, terwijl hij eigenlijk uit Ierland komt. In een rapport van de BBC staat dat er 605 klachten zijn binnengekomen over de vergissing.

De bewuste uitzending ging over de nominaties voor de Oscars. In beeld verscheen de tekst dat de Britse acteurs Paul Mescal en Bill Nighy waren genomineerd voor de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Maar in het geval van Mescal had daar dus moeten staan dat hij een Ier is. Eerder had de BBC al excuses aangeboden voor de fout.

Mescal, die eerder bekend werd door zijn rol in de serie Normal People, is genomineerd voor zijn hoofdrol in de film Aftersun. In de strijd om de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol heeft hij concurrentie van Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (The Banshees of Inisherin) en Brendan Fraser (The Whale). De eerder genoemde Bill Nighy maakt kans voor zijn rol in Living.