BBC zegt sorry na beledigen Manchester United

De BBC heeft zich dinsdag verontschuldigd tegenover Manchester United. Tijdens een ochtendupdate van het nieuws verschenen op tv, onder in een tekstbalk, de woorden 'Manchester United rubbish' ('Manchester United is troep'). Volgens de BBC was dat de schuld van een stagiaire, die achter de schermen aan het leren was hoe het systeem werkt.

De boodschap kwam tussen 09.00 en 10.00 uur voorbij in de tekstbalk, tussen de andere hoofdpunten van het nieuws. Later op de ochtend bood presentatrice Annita McVeigh haar excuses aan aan alle fans van Manchester United die mogelijk beledigd waren. Ze zei dat de fout was gemaakt door iemand die aan het leren was hoe de zogenoemde 'ticker' moest worden bediend. "Er zijn willekeurige dingen geschreven die niet serieus bedoeld waren". Een ander bericht met de tekst "Overal weer regen" verscheen ook op de ticker.

BBC-presentator en Manchester City-fan Clive Myrie schreef op Twitter: "Ik had hier niets mee te maken!!" met de hashtag mcfc. Manchester City won zondag de Engelse titel.