Beachkoppel Brouwer en Meeuwsen openen met sterke zege in Tokio

TOKIO (ANP) - Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het olympisch toernooi begonnen met een sterke zege. De winnaars van het brons bij de Olympische Spelen van Rio in 2016 versloegen in het lege Shiokaze Park van Tokio hun Amerikaanse tegenstanders Nick Lucena en Phil Dalhausser in twee sets.

Brouwer en Meeuwsen zijn ingedeeld in poule D en treffen in de groepsfase ook nog de Brazilianen Alison Cerutti en Álvaro Morais Filho en de Argentijnen Julio Azaad en Nicolás Capogrosso.

Het ervaren Nederlandse koppel speelde in aanloop naar de Spelen wisselvallig, maar daar was weinig van te merken tegen Lucena en de 41-jarige Dalhausser, de olympisch kampioen van Peking 2008. In de eerste set hadden de Amerikanen tot halverwege licht overwicht, maar dankzij goed blokkeren en een aantal loeiharde smashes troefde het Nederlandse koppel hun tegenstanders af.

In set twee maakten Brouwer en Meeuwsen een achterstand van 5-1 snel ongedaan en kwam hun bekende vechtlust naar boven. Ze pepten elkaar op en met scherpe combinaties namen ze een kleine voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Meeuwsen mocht het wedstrijdpunt maken; zijn bal ging via de handen van een Amerikaan buiten de lijnen.