Beachvolleybalsters Stam en Schoon verliezen van wereldkampioenen

TOKIO (ANP) - Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon zijn het olympisch toernooi begonnen met een nederlaag. Het Nederlandse duo verloor in twee sets van het Canadese koppel Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes: 16-21 14-21. Dat was geen schande, want de tegenstanders zijn de regerend wereldkampioenen en als eerste geplaatst. in Tokio.

Stam en Schoon debuteren op de Spelen en zijn bij het toernooi in Shiokaze Park ingedeeld in groep A. Ze spelen maandag 26 juli tegen de Zwitserse kampioenen Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré en donderdag 29 juli tegen het Duitse koppel Karla Borger en Julia Sude uit Duitsland. De eerste twee gaan rechtstreeks door naar de achtste finales.

In het verzengend hete zand van het beachstadion waren Pavan en Humana-Paredes net even te sterk voor het Nederlandse duo. Stam en Schoon begonnen wel goed aan de partij en namen zelfs het initiatief in de eerste set, maar de tegenstanders uit Canada kregen geleidelijk meer vat op het spel en speelden de rally's beter uit.