Bedenker Black-ish naar Netflix

LOS ANGELES - Kenya Barris heeft een meerjarig contract getekend bij Netflix. De bedenker van comedy Black-ish tekende volgens Variety voor 100 miljoen bij de streamingservice.

Het zou gaan om een driejarig contract met een optie voor nog twee jaar. De deal is vergelijkbaar met die van twee grote namen die Netflix eerder binnenhaalde: Shonda Rhimes van Shondaland-programma’s Scandal, Grey’s Anataomy en How To Get Away With Murder en Ryan Murphy, de showrunner van onder meer American Horror Story en Glee.

Vorige maand werd bekend dat Kenya zijn samenwerking met ABC staakte. Hij werkte voor het bedrijf aan Black-ish, spin-off Grown-ish en een nieuw project, Besties.

Alhoewel beide partijen geen uitspraken hebben gedaan over de reden van de breuk, lijkt de oorzaak te liggen in de beslissing van ABC afgelopen maart om een aflevering van Black-ish niet uit te zenden. De episode van de comedy, die vaak maatschappelijke vraagstukken aanhaalt, ging over Afro-Amerikaanse atleten die uit protest knielen tijdens het volkslied.

0 Reacties Doe mee met de discussie →