Bedenker Succession wilde worden tegengehouden bij stoppen serie

Jesse Armstrong hoopte stiekem dat iemand hem op andere gedachten zou brengen toen hij voorstelde de serie Succession te beëindigen. Dat vertelde de bedenker en showrunner van de serie aan Variety. Het vierde en laatste seizoen is vanaf maandag in Nederland te zien op streamingdienst HBO Max.

"Ik hoop dat mensen, als ze dit seizoen zien, het gevoel hebben dat het iets natuurlijks heeft," zei Armstrong. "Dat is hoe ik het aan mijn schrijversgroep heb voorgelegd. Ergens in de hoop dat ik met argumenten zou worden verslagen, zodat we een manier zouden vinden om meer seizoenen te doen, want ik werk graag met deze mensen samen."

Toch heeft hij het gevoel dat de serie zo goed en "volledig" is. Over het einde van de serie vertelde de bedenker: "Ik had de laatste scène al vrij vroeg. We hebben het veel gehad over hoe de show zou eindigen en daar heb ik nooit aan getwijfeld."

De serie gaat over de familie Roy van het mediabedrijf Waystar Royco. De kinderen van topman Logan Roy strijden om de macht binnen het bedrijf.