Bekende filmkostuums en rekwisieten onder de hamer

Een groot aantal iconische filmkostuums en -memorabilia gaat binnenkort onder de hamer. Entertainmentwebsite TMZ meldt dat Prop Store van 9 tot en met 11 november een veiling gaat houden waar onder meer de pakken van de superhelden Batman en Spider-Man naar de hoogste bieder zullen gaan.

De superheldenkostuums zijn afkomstig uit de films Batman Forever uit 1995 en Spider-Man 3 uit 2007. Naar verwachting moeten de pakken respectievelijk ruim 82.000 en ongeveer 70.000 dollar opleveren. Ook worden Will Ferrels kerstelf-outfit uit Elf (2003) en een schooluniform van Harry Potter geveild.

Wie zich niet in een compleet pak wil hijsen maar liever een kleiner filmrekwisiet wil scoren, heeft ook genoeg om op te bieden. Zo gaat ook de met messen bedekte handschoen van Freddy Krueger uit A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987) onder de hamer. Deze moet naar verwachting tussen de 27.600 en 41.400 dollar opleveren.

Ook kunnen mensen bieden op de gladiatorhelm van Russell Crowe uit Gladiator en de volleybal Wilson, waar Tom Hanks in Cast Away (beide uit 2000) mee bevriend raakt.