Bekende Nederlanders geschrokken van onthullingen in BOOS

Op sociale media hebben verscheidene Nederlanders geschrokken gereageerd op de uitzending van BOOS waarin misstanden achter de schermen van The Voice of Holland aan de kaak werden gesteld. Ook is er waardering voor maker Tim Hofman en respect voor de vrouwen die aan de bel hebben getrokken en hun ervaringen hebben willen delen.

"Respect voor alle slachtoffers. Er is veel moed en kracht nodig om je uit te spreken. Jullie zijn een voorbeeld voor een hele nieuwe generatie jonge meisjes die hopelijk beschermd kunnen worden van mensen die misbruik maken van hun positie", schrijft Olcay Gulsen op Instagram. "Diepe buiging voor deze jonge en kwetsbare vrouwen." Ook Claudia de Breij uit waardering voor de vrouwen die in de uitzending hun verhaal vertelden. "Wat een geweldig dappere vrouwen. En wat goed van Tim en zijn team. En verder kotsmisselijk van dit alles, om te huilen is het. Zo knap dat je dit hebt gedurfd, elke vrouw daar. En wie het (nog) niet durft: neem je tijd. Zorg goed voor jezelf", schrijft ze op Twitter.

Filmregisseur Martin Koolhoven ziet gelijkenissen met de zaak rond Job Gosschalk en Kemna Casting van enkele jaren gelezen, schrijft hij op Twitter. "Na ‘t zien van BOOS bekruipt me moedeloos gevoel. Veel parallellen met Gosschalk/Kemna Casting (al reageerde die laatste veel slechter). Dat heeft iedereen in showbizz toen meegekregen. En #metoo internationaal. - En toch is dit weer gebeurd", zegt Koolhoven. "Ook toen durfden slachtoffers niet naar voren te komen. Dat is dus geen vrouwelijk ding; want dat waren voornamelijk mannen", vervolgt hij.

Gordon

Gordon, zelf ooit jurylid voor The Voice Senior, is boos. "Wat vreselijk voor die arme kinderen en andere amper volwassen meisjes die hier mee te maken moeten hebben gehad", schrijft hij op Instagram. "Ik hoop dat diegene die dit op hun geweten hebben en hiermee een smet hebben geworden op de eerzame taak als jurylid, hun verdiende straf zullen krijgen."

Stien den Hollander, beter bekend als S10 die Nederland dit jaar vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, vindt dat het ook moet gaan over het respecteren van grenzen. "ik wil zo veel zeggen over de BOOS-aflevering, maar het lukt niet eens een zin te bedenken. het gaat er niet om dat je leert aan de bel te trekken als mannen over jouw grens gaan, het gaat er over dat mannen leren de grenzen van vrouwen te respecteren", schrijft de artieste.

Onder anderen oud-politicus Henk Krol en oud-journalist Henk Spaan uiten via Twitter hun waardering voor Hofman. "Schokkende uitzending van BOOS", schrijft Krol. "Dit is een ernstige kwestie. Ernstiger dan ik vooraf had ingeschat. Compliment aan Tim Hofman en zijn ploeg, maar ook aan John de Mol voor zijn reactie die op mij uiterst integer overkwam." Spaan deelt die mening. "Bewondering voor Tim Hofman. Expres onhandige cameravoering, bewust geluid tikje verkloten, tijdens interview met De Mol. Vragen of de redactie nog iets heeft. Niet monteren. Amateurisme als norm blijkt heel verfrissend"

In de uitzending van BOOS kwamen verscheidene vrouwen aan het woord die vertelden over seksueel overschrijdende gedragingen van onder anderen Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen. In de uitzending zat ook een uitgebreide reactie van John de Mol, tot en met 2019, eindverantwoordelijke van The Voice.