Belg De Bruyne heeft nog steeds last van ‘dood gevoel’ in gezicht

BRUSSEL (ANP) - Kevin de Bruyne heeft nog steeds last van een "dood gevoel" in het linkerdeel van zijn gezicht. Dat zei de spelverdeler van het Belgische voetbalelftal, die kort voor het begin van de Europese titelstrijd een operatie onderging vanwege een breukje aan een oogkas. Hij maakte in de tweede groepswedstrijd van de Belgen, tegen Denemarken, desondanks een indrukwekkende rentree.

"Het is vervelend, maar ik raak er aan gewend", zei De Bruyne. "De dokters hebben me verteld dat dit nog maanden zo kan blijven. Maar het is niet zo dat het mij hindert in m'n spel. Ook de angst om een kopduel aan te gaan wordt steeds minder. Als ik in het veld sta, denk ik eigenlijk helemaal niet meer aan de blessure. Dat is een goed teken."

De Bruyne liep de blessure op bij Manchester City in de verloren finale van de Champions League tegen Chelsea. Hij viel in tegen Denemarken en was met een doelpunt en een assist beslissend in het met 2-1 gewonnen duel. België heeft op het EK na twee duels 6 punten.