België gaat Tedesco aanstellen als bondscoach ‘Rode Duivels’

BRUSSEL (ANP) - De Belgische voetbalbond heeft een nieuwe bondscoach voor de 'Rode Duivels' gevonden. Volgens onder meer Sporza en Het Nieuwsblad staat België op het punt om de 37-jarige Domenico Tedesco te benoemen tot opvolger van Roberto Martínez, die direct na de uitschakeling op het WK in Qatar opstapte. De Spanjaard is inmiddels bondscoach van Portugal geworden.

Tedesco (37) werd in september ontslagen bij de Duitse club RB Leipzig na een teleurstellende start van het seizoen. De geboren Italiaan, die ook de Duitse nationaliteit bezit, had eerder Schalke 04 en Spartak Moskou onder zijn hoede.

De Belgische bond moet nog wel een akkoord bereiken met RB Leipzig over de afwikkeling van het contract. De Duitse club betaalt Tedesco sinds zijn ontslag gewoon door. Zodra Leipzig hem vrijgeeft, kan Tedesco aan de slag bij de nationale ploeg van België.

De 'Rode Duivels' beginnen op 24 maart de kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Duitsland met een wedstrijd tegen Zweden. Vier dagen later spelen ze een oefeninterland tegen de Duitsers. België bleef eind vorig jaar op het WK in Qatar steken in de groepsfase. Vier jaar eerder was de ploeg onder leiding van Martínez derde geworden op het WK in Rusland.