België in eerste helft tijdens songfestivalfinale

België is zaterdagavond in de eerste helft van de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy aan de beurt. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de loting na de eerste halve finale.

Ook Israël, Rusland, Malta en Cyprus, die net als België dinsdag een finaleplaats wisten te behalen, beklimmen in het eerste deel van de finale het podium. Noorwegen, Azerbeidzjan, Litouwen, Zweden en Oekraïne zijn in de tweede helft aan de beurt.

Donderdag strijden zeventien landen, waaronder Griekenland, Oostenrijk en Denemarken, tijdens de tweede halve finale om een plekje in de finale. De tien acts die het halen zullen daarna loten over in welke helft zij aan de beurt zijn.

Big Five

De zogenoemde Big Five-landen, die al verzekerd zijn van een finaleplaats, hebben eerder al geloot. Groot-Brittannië en Spanje trokken het kokertje van de eerste helft en Italië, Duitsland en Frankrijk zijn in het tweede deel aan de beurt.

Ook Nederland staat als gastland sowieso in de grote finale. Jeangu Macrooy weet al sinds vorig jaar januari dat hij als 23e op het songfestivalpodium staat. De exacte volgorde van de rest van de overige 25 deelnemers wordt later door de productie bepaald.