Belgisch international Vertonghen: goed dat ‘die gasten’ invielen

KOPENHAGEN (ANP) - België won op het Europees kampioenschap voetbal moeizaam van Denemarken, met 2-1. Eigenlijk speelde de favoriet in Kopenhagen een min of meer verloren wedstrijd, totdat Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Eden Hazard invielen. "Goed dat die gasten erbij kwamen", zei verdediger Jan Vertonghen. "We hadden ze hard nodig."

"In de eerste helft vielen we zwaar tegen", vervolgde de oud-Ajacied. "Gelukkig hebben we op de bank zeer goede spelers, die onder normale omstandigheden altijd in het elftal staan. Het is voor ons zeer belangrijk dat ze na blessures op de weg terug zijn, dat is hier wel weer gebleken."

Vertonghen was geschrokken van het niveau van België in de eerste helft. "We hadden geen rust aan de bal en hadden moeite met de manier waarop zij speelden. We kwamen steeds een stapje tekort, aanvallend en verdedigend. Maar een schande wil ik het niet noemen. De Denen hebben een goed elftal. En mede door de omstandigheden speelden ze met hun hart, gesteund door het publiek. Dat is het voor elke tegenstander lastig."