Belgische justitie zoekt personeel tijdens metalfestival

Justitie in België heeft een opmerkelijke manier gevonden om nieuw personeel te werven. Op het Alcatraz Metal Festival in Kortrijk wordt komend weekend onder het motto 'Aan de bak in den bak' gezocht naar potentiële nieuwe medewerkers, meldt persbureau Belga.

"Ik ben er zeker van dat we kandidaten zullen vinden. Metalfans zijn mensen die willen bijdragen aan een betere samenleving en hun medemens willen helpen", zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, zelf ook groot fan van metalmuziek. "Dat zijn net de profielen die we zoeken."

In gevangenissen en detentiehuizen is een groot personeelstekort. Festivalgangers kunnen zich aanmelden voor de functie van cipier, maar ook voor banen als detentiebegeleider, maatschappelijk assistent, verpleger en psycholoog.

Festivalgangers kunnen niet alleen een baan bij justitie in de wacht slepen. Ze kunnen ook een meet-and-greet winnen met enkele internationale artiesten. Daarvoor moeten ze het ontsnappingsspel Escape from Alcatraz zien op te lossen.