Belgische Mars tegen Marrakesh mag doorgaan

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Rechtse organisaties en jongerenverenigingen in België mogen zondag toch hun ,,Mars tegen Marrakesh" houden. De autoriteiten verboden woensdag de geplande protestactie tegen het VN-migratiepact, maar de Raad van State heeft dit verbod nietig verklaard. Dit hebben de burgemeester van Brussel en de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vrijdagavond bekendgemaakt.

Ook een geplande tegenbetoging mag doorgaan. In een verklaring zeggen de bestuurders dat de veiligheidsdiensten de manifestaties zullen begeleiden. ,,De politie zal alle maatregelen nemen om de orde te handhaven op het Brussels grondgebied."

De protestactie wordt georganiseerd door twee nationalistische studentenverenigingen in samenwerking met onder meer de extreemrechtse organisatie Voorpost en de wegens racisme in opspraak geraakte Vlaamse jeugdbeweging Schild en Vrienden.

Op basis van informatie van de politie besloten de autoriteiten de betoging te verbieden. Op sociale media circuleerden berichten dat hooligans zich zouden aansluiten. De organisatoren hadden vrijdag een spoedprocedure opgestart tegen die beslissing.

0 Reacties Doe mee met de discussie →