Bendsneyder crasht, Van den Goorbergh valt uitgeput uit in Moto2

PORTIMÃO (ANP) - De eerste race van dit jaar in de Moto2 is voor de Nederlandse motorracers teleurstellend verlopen. Bo Bendsneyder kwam in de Grote Prijs van Portugal al vroeg in de race ten val en moest de strijd staken. Zonta van den Goorbergh miste de energie om de race uit te rijden. Hij reed zijn motor zeven ronden voor het einde de garage in.

De Spanjaard Pedro Acosta won de race op het circuit van Portimão, zijn landgenoot Arón Canet werd tweede. De Italiaan Tony Arbolino eindigde als derde.

De 24-jarige Bendsneyder startte de race vanaf de tiende plek en ging in de eerste ronde goed mee voorin. In de tweede ronde ging het mis in de eerste bocht. Bendsneyder werd licht aangetikt door een andere rijder, en schoof door die touché onderuit op zijn motor. De Nederlander was zichtbaar gefrustreerd en beende boos weg.

De 17-jarige Van den Goorbergh was na de testraces een week geleden ziek geworden en had volgens teammanager Jarno Janssen enkele dagen vooral op bed gelegen. Hij probeerde er het beste van te maken in Portimão, maar zijn lichaam was duidelijk nog niet hersteld. Hij reed de race voornamelijk rond de achttiende plaats, voordat hij opgaf.