Bendsneyder verrast met vijfde plaats in Moto 2-race Le Mans

LE MANS (ANP) - Een spoedoperatie aan zijn rechterarm heeft wonderwel goed uitgepakt voor motorcoureur Bo Bendsneyder. De Rotterdamse wegracer eindigde bij de Grote Prijs van Frankrijk op het circuit van Le Mans als vijfde in de Moto2. Dat is zijn beste klassering ooit in deze klasse uit het WK wegrace. De Spanjaard Raul Fernandez won de race.

De 22-jarige Bendsneyder onderging vorige week een operatie aan zijn arm om een euvel te verhelpen waar veel motorracers mee worstelen. Hij had last van de 'arm pump', vrij vertaald de opgepompte onderarm. Door de langdurige spanning tijdens de races kunnen de spieren in de armen verkrampen en zorgen voor krachtverlies.

De Rotterdammer deed het al goed in de kwalificaties, waarin hij de zesde startplek pakte. Vanaf die positie kende hij een prima start in de race en na enkele ronden lag de coureur van het Indonesische team Pertamina Mandalika zelfs op de derde plaats. Hij kon die podiumplek niet vasthouden; de Australiër Remy Gardner en de Italiaan Tony Arbolino gingen hem nog voorbij.