Berghuis kan Slot niet beloven dat hij bij Feyenoord blijft

ROTTERDAM (ANP) - Aanvoerder Steven Berghuis van Feyenoord heeft al een gesprek gehad met Arne Slot, volgend seizoen de hoofdtrainer in De Kuip. Berghuis kreeg van Slot onder meer de vraag of hij bij Feyenoord wil blijven. "Ik heb hierna nog een contract voor een jaar", zei Berghuis na de zege op VVV-Venlo (6-0) bij ESPN. "Dus, zoals het er nu naar uitziet, ben ik er dan nog. Maar je weet het nooit in de voetballerij."

Berghuis verlengde in 2019 zijn contract in Rotterdam tot de zomer van 2022. Naar verluidt bevat die verbintenis een gelimiteerde afkoopsom van 4 miljoen euro voor het geval Berghuis naar het buitenland wil. "Slot heeft gevraagd of ik na wil denken om te blijven. Maar ik weet het echt niet, zo ver denk ik nog niet vooruit. Ik wil alle energie stoppen in de prestaties die we nu moeten neerzetten. Daar hebben we het al moeilijk genoeg mee. Zelf moet ik ook beter spelen. Ik wil het seizoen goed afsluiten en daarna naar het EK."

De 29-jarige vleugelspits schoot tegen VVV zijn veertiende treffer van het seizoen binnen. Berghuis gaf ook twee assists. Hij voerde zijn totaal zo op naar elf. De Feyenoorder loste de afwezige VVV-spits Georgios Giakoumakis (23 doelpunten, 1 assist) af als meest waardevolle speler van dit seizoen in de Eredivisie.