Bert van der Veer ziet The Voice niet stoppen

Voormalig RTL4-programmadirecteur Bert van der Veer denkt niet dat de huidige ophef bij The Voice of Holland het einde van de talentenjacht betekent. In het AD zegt hij maandag dat hij "geen seconde" denkt dat het over is voor The Voice nu er verhalen naar buiten zijn gekomen over grensoverschrijdend seksueel gedrag van meerdere medewerkers.

"Er wordt een onderzoek gedaan, dan komt er een rapport en mogelijk maatregelen", voorspelt Van der Veer. "De personen die niet meer verder kunnen, worden vervangen en vervolgens is het weer vrijdagavond 20.00 uur: dan gaan we weer beginnen."

Collega-televisiemaker Fons van Westerloo is in de krant sceptischer. "Als er problemen zijn in de cultuur en de organisatie, achter de schermen, dan wordt het lastig", denkt de oud-zenderbaas. "Of als kandidaten werden bevoordeeld na het verlenen van seksuele diensten, dan is de imagoschade gigantisch." Van Westerloo geeft in het AD toe dat een en ander op dit moment nog lastig te overzien is. "We moeten het onderzoek afwachten."