Bert van Leeuwen huilt bijna elke dag na overlijden hond

Bert van Leeuwen heeft het moeilijk met de dood van zijn hond. De EO-coryfee heeft de viervoeter enkele weken geleden laten inslapen en heeft daar bijna iedere dag verdriet van. "Ik heb de afgelopen weken bijna elke dag wel tranen gelaten om dat hondje", zei de presentator woensdag in het BNNVARA-programma De Geknipte Gast op NPO 2.

"Over het algemeen ben ik wel optimistisch en vrolijk en ook wel dankbaar. Dat is 'overall' en daar dwars doorheen loopt een soort van mistroostigheid, melancholie misschien", vertelde Van Leeuwen. Die mistroostigheid komt mede door de dood van zijn hond. "Dan zeg je: 'ach een hondje', maar wel een hondje dat ik zeven jaar bij me had en onderdeel van ons gezin was."

Het wegvallen van de hond kwam ook nog eens na het recente overlijden van Van Leeuwens zusje. Vorig jaar moest hij bovendien afscheid nemen van zijn moeder en twee jaar daarvoor stierf zijn vader. "Dat is het voortdurende gevoel van mistroostigheid, ook wel verdriet."

Van Leeuwen zegt dat het verdriet om zijn hond wel minder wordt. Zeker als hij het relativeert aan het overlijden van zijn zusje. "Dat was veel en veel erger. Dat verdriet dat ik zie bij haar man en kinderen is zo groot. Dan zeg ik meteen tegen mijzelf dat ik dat verdriet om een hondje niet groter moet maken."