Bert Visscher was na coronapauze ruim helft voorstelling vergeten

Cabaretier Bert Visscher was na zijn gedwongen coronapauze van anderhalf jaar meer dan de helft van zijn eigen voorstelling weer vergeten. Dat vertelde hij in gesprek op NPO Radio 1.

"Ik ben naar een klein huisje op Schiermonnikoog gegaan en heb echt een paar nachten nerveus heen en weer gedrenteld", bekende de Groningse cabaretier aan Mischa Blok. "Het zit natuurlijk nog wel ergens achter in je hoofd. Maar af en toe keek ik mezelf echt aan in de spiegel terwijl ik dacht: wat dééd ik hier ook alweer?! Ik was bijna driekwart vergeten. Ik heb alles weer opnieuw moeten leren."

Visscher heeft de tekst van zijn show niet aangepast vanwege de coronapauze. "Ik stip het aan het begin heel kort aan. Maar ik maak niet het soort programma om het daar echt over te gaan hebben", aldus de komiek. "Dat zou alleen maar een storend element zijn."

Mijlpaal

Cabaretier Bert Visscher staat dit weekend voor de honderdste keer in Theater Carré in Amsterdam. De 60-jarige komiek stond op het punt de mijlpaal te behalen toen half maart 2020 alle theaters moesten sluiten vanwege de coronapandemie.

Visscher maakt dit weekend eindelijk de reeks van zijn voorstelling Hij wordt vanzelf moe in Carré af. Aan het slot van deze reeks viert hij zijn honderdste show in Carré. De Groninger staat met zijn mijlpaal in een rij van enkele grote artiesten die honderd keer of meer solo in Carré stonden. De recordhouder is Toon Hermans, die 550 maal optrad in het theater.