Bertens met moeite langs Amerikaanse tiener

ROME (ANP) - Kiki Bertens heeft zich met moeite geplaatst voor de derde ronde van het tennistoernooi van Rome. De Wateringse nummer 4 van de wereld versloeg de 17-jarige Amanda Anisimova na 2 uur en 5 minuten spelen met 6-2 4-6 7-5.

Anisimova, die verrassend de vierde ronde haalde op de Australian Open dit jaar, was als 'lucky loser' toegelaten tot het hoofdtoernooi en won maandag in de eerste ronde van de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto. Eigenlijk zou de mondiale nummer 54 het woensdag al opnemen tegen de tien jaar oudere Bertens, maar door regen werd het hele schema een dag opgeschoven.

Bertens won het prestigieuze toernooi van Madrid afgelopen week zonder setverlies, maar in haar eerste partij op het Italiaanse gravel moest de Nederlandse verrassend een set inleveren na een 4-2-voorsprong. Bertens, die tegen het einde van de tweede set het uitschreeuwde van frustratie, wist de partij in de derde set alsnog naar zich toe te trekken. Haar spel met veel onnodige fouten zal haar echter wel wat zorgen baren.