Bertens onverwacht uitgeschakeld: “Ik kwam er niet aan te pas”

Tegen alle verwachting in strandde Kiki Bertens in de tweede ronde van de Australian Open. Ze wist Anastasia Pavljoetsjenkova niet te verslaan. De 27-jarige Russin won in een spannende driesetter met 3-6, 6-3, 6-3 van de als negende geplaatste Wateringse.

“Vanaf de tweede set ging het steeds beter lopen bij haar. Ik kwam er gewoon niet aan te pas”, sprak Bertens na afloop zelfbewust. “Ze speelde met heel veel druk en ik vond het lastig om haar te ontregelen.”

In de derde set begon ze nog sterk met een break, maar de harde klappen van de Russische maakte al snel een einde aan de voorsprong. “Natuurlijk ben ik heel erg teleurgesteld in het resultaat, maar ik heb er wel alles aan gedaan. Ik kan mezelf niets verwijten”, aldus Bertens.

Bertens zegt dat ze geen extra druk voelde door haar top 10-positie, iets waar ze in het verleden wel last van had. “Ik voelde mij misschien juist wel rustiger dan normaal. Ik voelde me prima.”

Ze heeft nu een lange vlucht voor de boeg. Over anderhalve week moet ze er weer staan voor het WTA-toernooi in Sint-Petersburg.