Berusting bij RTL: het moment is daar

HILVERSUM - RTL berust in het vertrek van Linda de Mol naar Talpa. Zenderbaas Sven Sauvé hield al rekening met dit scenario, laat hij in een reactie weten. "Linda heeft er nooit een geheim van gemaakt over te stappen naar Talpa Network als haar broer haar nodig heeft. Dat moment is nu daar."

Sauvé heeft veel bewondering voor Linda. "Gezamenlijk hebben we de afgelopen twaalf jaar vele succesvolle programma’s neergezet zoals Ik hou van Holland, Linda’s Zomerweek, Oh wat een jaar!, Weet ik veel en Familie Kruys. Mede dankzij Linda bereiken deze titels een miljoenenpubliek. Naast dat Linda een zeer prettige collega is, is ze een enorme vakvrouw die precies aanvoelt wat de kijker wil zien."

"We bedanken haar voor de vele jaren dat we met haar hebben gewerkt en wensen haar uiteraard veel succes", besluit Sauvé.

Talpa maakte eerder woensdag bekend dat Linda vrijwel al haar succesprogramma's meeneemt. Eerder verloor RTL al sterren als Wendy van Dijk, Johnny de Mol en Gordon. Zij stapten allemaal over naar het televisienetwerk van John de Mol.