BET Awards volgende maand met publiek

De BET Awards worden eind juni uitgereikt tijdens een show waarbij live publiek aanwezig is. Organisator Black Entertainment Television laat weten dat gevaccineerde mensen zich kunnen aanmelden om bij de ceremonie in Los Angeles te zijn op 27 juni.

De zender maakte dinsdag bekend samen te werken met de gemeente en gezondheidsautoriteiten om het evenement in het Microsoft Theater zo veilig mogelijk te houden. Op die locatie worden ook onder meer ieder jaar de Emmy Awards uitgereikt.

Tijdens de ceremonie wordt er aandacht besteed aan het verschil in vaccinatiepercentages tussen verschillende bevolkingsgroepen in de VS. "De vaccinatiecijfers onder zwarte Amerikanen zijn significant lager dan in andere gemeenschappen. We willen ons evenement, de BET Awards, inzetten om vaccineren aan te moedigen binnen onze gemeenschap", zo liet de zender weten.

De BET Awards worden sinds 2001 uitgereikt aan Afro-Amerikanen uit de film- en muziekwereld. Ook wordt ieder jaar de zwarte sportman van het jaar gekozen tijdens de uitreiking van de BET Awards. Vorig jaar werden de awards virtueel uitgereikt. Toen vielen onder meer Lizzo, Chris Brown, Megan Thee Stallion, Issa Rae en Michael B. Jordan in de prijzen.