Betaaldienst Tikkie telt 7 miljoen gebruikers

AMSTERDAM (ANP) - Betaaldienst Tikkie heeft al 7 miljoen gebruikers. Sinds de oprichting van de dienst voor betaalverzoeken via WhatsApp, Messenger, sms of per QR-code is zo'n 10 miljard euro via Tikkie betaald. Dat meldde initiatiefnemer ABN AMRO donderdag, precies vijf jaar nadat het eerste Tikkie werd verstuurd.

ABN AMRO stelt dat de ontwikkeling van Tikkie razendsnel is gegaan. Binnen een jaar tijd, in 2017, waren er 1 miljoen gebruikers. In 2018 waren dit er al 3 miljoen en deze maand is de grens van 7 miljoen gebruikers gepasseerd.

De drukste dag ooit voor Tikkie was de dag in april dit jaar toen de terrassen weer open mochten. Die dag werden er 416.000 Tikkies verwerkt. Het gemiddelde bedrag van een Tikkie is 37,70 euro en vrijdag is de dag dat de dienst het vaakst wordt gebruikt. Horecagerelateerde termen als lunch en eten worden het vaakst opgevoerd in de betaalopdracht.

Tikkie startte ooit als een dienst voor consumenten. Per september 2018 is de app ook voor zakelijke klanten te gebruiken. Inmiddels zijn er 14.000 zakelijke gebruikers geregistreerd. Zakelijke Tikkies worden volgens ABN AMRO door zowel grote als kleine bedrijven gebruikt. Ongeveer een jaar geleden werd ook Tikkie Terug geïntroduceerd, waarmee gebruikers via de app gemakkelijk hun geld terug kunnen krijgen bij aankoop van een product.