Bettina Holwerda in Murder Ballad: dit is helemaal mijn ding

Bettina Holwerda noemt haar rol in de aankomende musical Murder Ballad helemaal "haar ding", want popmuziek ligt haar "het beste qua zang". Murder Ballad keert vanaf volgend jaar april terug naar de theaters, met dit keer onder anderen Holwerda in de hoofdrol.

"In musical is pop en rock veruit mijn favoriete genre", vertelt Holwerda aan het ANP. "Dus toen ik van deze muziek hoorde en ik wist dat ik er een grote rol in ging spelen, kon ik mijn geluk niet op."

Holwerda speelt een ambitieuze twintiger genaamd Sara. Zij ontmoet een wat rustigere man, Michael (Joey Schalker), met wie zij een gezin sticht. Maar na een tijdje komt ze een oude vlam tegen en begint ze te twijfelen of ze de juiste keuze heeft gemaakt. Ook onder anderen Renée van Wegberg, John Vooijs en Cystine Carreon spelen mee in de productie. "Met een kleine, ontzettend goede cast het land doorgaan is fantastisch", vindt Holwerda.

Ideaal

Carreon is bovendien geen onbekende voor de musicalspeelster. De eerste hoofdrol die Holwerda speelde was samen met Carreon in de musical Grease. "Ik vind het geweldig om weer samen te gaan spelen." Toch is Holwerda niet gedurende alle voorstellingen op het podium te vinden. De rol van Sara wisselt ze af met Van Wegberg. Juist "ideaal", meent Holwerda. "Zo zien we onze kinderen ook nog eens." De actrice heeft drie kinderen met acteur Jim Bakkum, die ze leerde kennen door haar rol bij Grease.

Murder Ballad was eerder tijdens de coronapandemie te zien, met beperkte stoelcapaciteit. Toen speelden onder anderen Buddy Vedder en Vajèn van den Bosch mee. De cast is bijna helemaal vernieuwd. De actrice vindt het "fantastisch" dat er een vervolg komt. "Ik heb er ontzettend veel zin in en kan niet wachten om te beginnen."

De première staat gepland op 24 april in De Goudse Schouwburg in Gouda. De musical is tot en met 17 juni 2023 in het land te zien, waarna de musical tot en met september nog te zien is met een Vlaamse cast in België.