Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.00 uur uitbrak in het appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost. Het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, werd eerder vanwege rook afgesloten.

Meerdere woningen op verschillende verdiepingen hebben brand-, rook- en waterschade opgelopen. De blus- en nabluswerkzaamheden zullen bovendien nog enkele uren in beslag nemen. Het hele gebouw zit voorlopig zonder stroom. Daarom is besloten om voor alle bewoners nachtopvang te regelen, meldt de brandweer.

Het vuur brak uit op de bovenste verdieping van het gebouw met zeven verdiepingen en woedde in meerdere appartementen. De tientallen bewoners van het gebouw werden geëvacueerd en opgevangen in een nabijgelegen hotel. Drie bewoners hadden rook ingeademd. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Omstreeks 21.30 uur meldde de brandweer dat de brand en rookontwikkeling aan het afnemen zijn. Mensen die in de buurt wonen en last hebben van de de rook, wordt gevraagd ramen en deuren uit voorzorg te sluiten.