Beyoncé blijft aan kop in Album Top 100

Beyoncé heeft haar eerste plek in de Album Top 100 vast weten te houden. De zangeres voert voor de tweede week de lijst aan met haar zevende studioalbum RENAISSANCE.

Als Beyoncé volgende week nog steeds bovenaan de albumlijst staat dan is dat voor haar solo de langste periode ooit. Ook met haar vorige plaat Lemonade (2016) hield ze haar eerste positie twee weken vast. Ook haar vijfde studioalbum Beyoncé (2013) behaalde een eerste plek, maar die was ze na een week alweer kwijt. Andere platen van de Amerikaanse scoorden net wat minder goed. Met Destiny's Child lukte het de zangeres wel om drie weken op nummer 1 te staan. Dat was met Survivor in 2001.

De tweede en derde plek zijn wel veranderd ten opzichte van vorige week. Rotjoch is met Float van de negentiende naar de tweede plek gestegen. Daardoor daalt Harry Styles met Harry's House een plaatsje.

Tool

In de top 10 staat deze week maar één nieuwkomer. Tool is met Fear Inoculum (2019) terug in de lijst en staat op de tiende plek. Dat heeft te maken met de release van een nieuwe lp van het album. Ook Eminem is terug in de albumlijst. De rapper is nieuw binnengekomen op de dertiende plek met zijn tweede greatest hits-album Curtain Call 2. Zijn vorige uit 2005 scoorde nog een nummer 5-notering.

Wie niet is teruggekomen in de Album Top 100 is de maandag overleden Olivia Newton-John. Haar soloplaten en de soundtrack van de film Grease werden te weinig verkocht of gestreamd. Ook in de Single Top 100 staan geen nummers van Newton-John.

Album Top 10 week 32

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Beyoncé - RENAISSANCE

2. (19) Rotjoch - Float

3. (2) Harry Styles - Harry's House

4. (3) Burna Boy - Love, Damini

5. (4) Ed Sheeran - =

6. (5) Drake - Honestly, Nevermind

7. (6) Olivia Rodrigo - SOUR

8. (10) Harry Styles - Fine Line

9. (11) Dua Lipa - Future Nostalgia

10. (-) Tool - Fear Inoculum